Rólam írták

 

 

Cikk a szombathelyi könyvbemutatóról:

 

Vaskarika - Arcok és keresztek - Sinkó Adrienn könyvbemutatója a ...

 

 

Kőszeg és Vidéke:

 

 

 

 

 

"... nagyon szép, egységes anyag ez. Kirajzolódik belőle egy jól felismerhető alkotói arckép, saját hang, életszemlélet, világlátás. Érződik mögötte az az életanyag is, amit – talán a munkája kapcsán – látott, tapasztalt, és főleg az érzékenység, empátia, amivel ezt az irodalmivá tett alapanyagot kezeli..."

   /Turbuly Lilla, író, költő, kritikus/

 

 

 

"... A novellák és versek füzére egy különös világba vezetett, amely engem teljesen magába szippantott. Szívszorongva olvastam a történeteket, s a belőlük áradó fájdalom és kilátástalan sorsok mély érzéseket keltettek bennem. Néhány írás éppen az elevenembe vágott akkor, nyár közepén. Versbe és prózába burkolt „arcokat” láttam, miközben cipeltem én is a saját „keresztemet”. Véletlen, hogy ez a kötet éppen akkor, jókor került az utamba. Bár mélyen felkavart, mégis jót tett. Mint ahogyan mar, mégis segít, mert tisztítja a lelket minden kifolyatott sós könnycsepp..."

   /Dr. Molnár Katalin, nyelvi lektor/

A teljes blog-bejegyzés itt olvaható:

http://www.nyelvilektoralas.hu/unnep-elott-kozben-utan-vagy-helyett/

 

 

 

"... Ezt a dilemmát a sorkifaludi Csendbontó Társulat vezetője, Sinkó Adrienn úgy oldotta meg, hogy maga írt darabot a csak nőkből álló társulatnak, nem is akármilyet. A jóisten szabadságra ment az 1970-es években játszódik, de amellett, hogy pontosan megidézi a korszakot, a falusi élet ma is érvényes nőtípusait, élethelyzeteit jeleníti meg, hol humorosan, hol szívet szorongatóan. A történet egyes szálaira ráférne még némi finomhangolás, dramaturgiai segítség, ahogy a rendezésre is, de az bizton elmondható, hogy a tehetség határozott jeleit mutató, a nézőket végig lekötő darab és előadás született. Külön értékének tartom, hogy helyenként drámai erővel jelenít meg női szemszögből nézve női sorsokat, élethelyzeteket. Ráadásul Sinkó Adrienn az egyik főszerepet játszva is hiteles, szép alakítást nyújtott."

  /Turbuly Lilla/

A teljes cikk:

http://www.kutszelistilus.hu/ publicisztika/jegyzet/295- turbuly-lilla-a-szinjatszok- es-a-koleves